Nieuwe generatie bezoekt BSS

Nieuwe generatie bezoekt BSS
Nieuws | NL

Tijdens de Techport Technologieweek heeft ook BSS haar deuren opengezet


Tijdens de Techport Technologieweek heeft ook Blok haar deuren opengezet om leerlingen enthousiast te maken voor het werken in de techniek. 

Maar liefst 90 leerlingen hebben het hele bedrijfsproces bij ons van het begin tot het eind mogen zien. Van engineering, 3D printen, frezen, draaien en assemblage tot distributie en testen. De drones waren favoriet, maar ook het frezen van stenen die je uiteindelijk zonder cement kunt stapelen, sprak tot de verbeelding.
Ook waren de scholieren onder de indruk van de assemblagemachines, die gerobotiseerd medische applicaties monteren en kettingen waarmee koeien door een boer op afstand kunnen worden uitgelezen. Ook de UVC robots waarmee je een operatiekamer kunt desinfecteren, werden gevolgd door jeugdige, geïnteresseerde ogen.
Na de rondleiding mochten de leerlingen tijdens een workshop zelf een lamp bouwen. Dit aan de hand van een werktekening en beschikbare materialen. Drie van onze collega’s hebben hierbij geholpen. Sommige scholieren waren verrassend snel klaar en uiteraard blij met het eindresultaat. Iedereen mocht z’n persoonlijke lamp mee naar huis nemen. Al met al was het voor zowel de leerlingen als ons bedrijf een supergeslaagde dag! Mooie samenwerking tussen Blok en Techport

 

 

Al 35 jaar zoeken wij samen met onze partners de grenzen op van de efficiëntie en van het succesvol inzetten van onze kennis. Innovatie is hierin een rode draad.